11/04/16 - 17:00h

Novak: Mnogo verujem u moć uma!

 

Jedno od najvećih pitanja, ali i iščekivanja u ovoj sezoni, jeste rezultat Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Novak Djoković. Getty Images.

Novak Đoković


Apsolutnu dominaciju najboljeg tenisera današnjice upotpunolo bi osvajanje Rolan Garosa, jedinog velikog trofeja koji nedostaje njegovoj riznici.

Ipak, pred početak sezone na šljaci, Novak Đoković ističe da nije opsednut titulom u Parizu.

Ne volim reč ’opsesija’, zato što je ne stvaraju prave emocije. Rolan Garos je moja velika želja i cilj. Iskreno, nisam imao nikakve probleme u svom razmišljanju da bih sebi to zaista rekao. Osećam da sam u poslednjih nekoliko godina uspeo da istreniram svoj um da ostane koliko je god to moguće u sadašnjem trenutku i fokusira se na ono što je sledeće. Naravno, kao i svi ostali teniseri, razmišljam unapred i pokušavam tako i da planiram. Ali, kada morate da funkcionišete kao ljudska mašina, morate da radite to samo u sadašnjem trenutku. Kada dođe vreme, razmišljaću o tome mnogo više nego što je slučaj sada.

Novak je dodao da mu vera u moć uma i holistički pristup kako tenisu, tako i životu, omogućavaju da stalno bude na visokom nivou i izdrži veliki pritisak koji donosi to što je najbolji na svetu.

Verujem u moć uma, i to mnogo. Kada bismo svi trenirali svoje umove kao što treniramo svoje mišiće i telo, smatram da bismo postigli svoj maksimalni potencijal. Ne znamo koliko bismo mogli da postignemno sve dok nemamo takav pristup da uvek želimo da evoluiramo i napredujemo.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Znam da ne mogu fizički da utičem na naredni dan ili ono što će se desiti u narednim nedeljama ili mesecima. Ali, mogu da pošaljem dobre vibracije budućnosti i onda uradim sve što je u mojoj moći da bih se spremio. Onda, kada dođe trenutak, pokušaću da iskoristim svoju priliku“, rekao je Novak, „To je stanje uma, holistički pristup životu koji mi omogućava da ispunim svoj potencijal kao ljudsko biće, kroz svaki aspekt mog bića, ne samo fizički, već mentalno, emotivno, spiritualno. Pokušavam da budem disciplinovan po pitanju različitih vežbi koje radim na dnevnom nivou, koje čine da se osećam dobro, mirno i srećno. Na kraju dana, to je i svrha života, imati unutrašnju mirnoću, biti srećan, raditi ono što voliš i uživati u svakom trenutku ovog života.

Đoković je još jednom podvukao najbitnije razloge svoje dominacije na ATP turu.

Srećom, nisam doživeo veliki broj poraza poslednjih godina i igram najbolji tenis svog života. Sve je to došlo kao posledica godina posvećenosti, evolucije, rasta, razumevanja sebe kao osobe i tenisera i dobijanja maksimuma iz mog tima, koji je razvio odličnu strategiju i rutinu koja mi omogućava da budem na visokom nivou tokom cele sezone. To je ono što me održava na prvom mestu. Ako ne nastavim da igram tako konstantno, svestan sam činjenice da postoje drugi teniseri koji će me izazvati.

Kao prvi nosilac i aktuelni šampion, Đoković je slobodan u prvom kolu Monte Karla, dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela Gabašvili – Veseli.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 6

 
svibravo April 11, 2016 Odgovori

NOVAK JE KRASAN COVJEK I SPORTISTA

 
zorica April 11, 2016 Odgovori

Novak je divan u svakom pogledu

 
marco kraljevic April 11, 2016 Odgovori

djokovic is father of tenis nation forever

 
s April 12, 2016 Odgovori

Uzor i za mlađe ai za starije.

 
mama April 12, 2016 Odgovori

Sretno NOLE!

 
Marica April 12, 2016 Odgovori

Nole je jedan jedini, jedinstven i neponovljiv. Ziv i zdrav bio.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.