27/02/21 - 15:18h

“Apsolutno mi je jasno da je Novak unikatan i porediti ga sa Rafom i Rodžerom je gubljenje vremena”

 

Bivši teniser Aleks Koreča u kolumni za “Sport” pisao je o Novaku Đokoviću.


Novak Djokovic

Nekada drugi teniser sveta imao je samo reči hvale na račun Đokovića.

– Srbin Novak Đoković, trenutno broj jedan na listi, je vanserijski igrač, legenda tenisa i sporta uopšte. Njegovi rekordi su nesporni, ima 18 grend slem titula, pet titula sa ATP Tur finala, 36 masters trofeja, ukupno 82 pehar, i to je samo deo njegovih ostvarenja. I kao da sve to nije dovoljno, on će za par nedelja postati igrač sa najvećim brojem nedelja na ATP listi, srušiće rekord Rodžera Federera od 310 nedelja. Ima fondaciju koja nosi njegovo ime i koja je učestvovala u brojnim društvenim projektima čiji je bio cilj da pobošlja život najmlađih, posebno u Srbiji. – napisao je on i dodao:

– Bio je predsednik ATP Saveta igrača neko vreme, stalno je uključen u akcije čiji je cilj da brani prava tenisera, čak je prošle godine organizovao i humanitarnu egzibiciju kako bi pomogao svima koje je pogodila pandemija u njegovoj zemlji. Iako se to na kraju nije završilo dobro, jer se nekoliko tenisera zarazilo, uključujući i samog Novaka, bio je silno kritikovan iako je dobio dozvolu državnih organa da sve organizuje.

Španac je istakao da srpski teniser nije dovoljno cenjen.

– Kada se pogledaju sve njegove brojke u karijeri i šta čini za društvo, trebalo bi da bude idol masa, što i jeste, ali sigurno manje nego što zaslužuje, to je barem moja percepcija. Njegovo ponašanje i brojne reakcije su ga učinile metom “Nadalista” i “Federerista”, ili običnih teniskih navijača. Harizmu ne možete da kupite, ili je imate ili je nemate, to je nešto što je iznad rezultata i Đoković je ima mnogo, mada ponekad manje nego što bi i sam želeo. Apsolutno mi je jasno da je Novak unikatan i porediti ga sa Rafom i Rodžerom je gubljenje vremena. Sva trojica sa svojim vrlinama i manama su blagoslov za sve nas koji volimo sport i život uopšte.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleks Koreča, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.