18/01/24 - 10:30h

AO: Sonego namučio Alkarasa

 

Nije bilo lako Karlosu Alkarasu da dođe do trećeg kola Australijan opena.


Foto: Getty Images AsiaPac

Namučio se Španac u duelu sa Lorencom Sonegom kojeg je dobio nakon tri i po sata igre rezultatom 6:4, 6:7 (3), 6:3, 7:6 (3).

Prvi set dobio je uz brejk prednosti, međutim u nastavku meča slede problemi. Kako je drugi set prošoa bez brejkova, on je završen u produžetku u kojem je Italijan prvom set loptom izborio izjednačenje.

U trećem setu Alkaras je brejk napravio u drugom setu jedinom brejk loptom viđenom u ovom setu. Kako su do kraja seta obojica sigurno servisali, taj brejk bio je presudan da ponovo dođe do vođstva u setovima.

Već na startu četvrtog seta razmenili su brejkove. Više nije bilo brejk prilika ni sa jedne strane, pa set set završen u tak-brejku u kojem je Alkaras došao do pobede drugom meč loptom.

On je ovim izjednačio svoj najbolji rezultat na Australijan openu

Naredni protivnik biće mu Ćunčeng Šang koji je izbacio Sumita Nagala sa 2:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Pobedu u pet setova odneo je Kameron nori koji je bio bolji od Đulija Zepijerija i to posle dva seta zaostatka – 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4.

Sa turnira su ispali 23. i 24. teniser sveta – Jiržija Lehečkog eliminisao je devetnaestogodišnji Aleks Mikelsen sa 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, dok je Alehandro Davidovič Fokina takmičenje završio porazom od Nuna Borgesa sa 7:6 (7), 6:3, 6:3.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.