17/02/20 - 22:13h

“Ako gledate brojeve, Federer je najuspešniji igrač”

 

Nekadašnji teniser Boris Beker rekao je da se ne može samo kroz brojke utvrditi koliko je neko dobar igrač.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

– Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve. Ako pitate za najboljeg svih vremena, teško je reći, jer je tenis i 70-ih, 80-ih, 90-ih različit, tako da ne možete uvek da uporedite brojeve sa tim koliko neko jeste ili je bio dobar igrač. – rekao je Beker za indijske medije.

Beker je jedno vreme bio trener Novaka Đokovića.

– Novak je veliki profesionalac. On veoma vodi računa o tome kako vodi svoj život, šta jede… Veliku pažnju posvećuje jogi zbog koncetracije. To je važno za njega. Fizički je jedinstven, ali sve to se ne događa preko noći. Morate da radite na tome. Ono što me fascinira je da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još.

On je pričao i o mladoj generaciji tenisera.

– Želimo da mlađa generacija počne da osvaja najveće turnire, ali to je proces. Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji. Ima tu još nekoliko talentovanih igrača, međutim, velika trojka je i dalje dobra. Lako je sakriti se iza Federera, Nadala i Đokovića, zato što su oni toliko dobri da vas niko neće kritikovati kad izgubite od njih. Ponekad mlađi igrači to uzimaju kao izgovor.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.