11/06/20 - 12:23h

“Adria Tour će biti vrhunski spektakl, nešto što Beograd i Srbija zaslužuju”

 

Direktor Adria Tour-a Đorđe Đoković govorio je o programu turnira u Beogradu koji se igra od 12. do 14. juna.


tennis ball

Radovi na terenima TC “Novak” su privedeni kraju, a gledaoci će u petak moći da počnu da ulaze od 9 časova.

– Sve startuje sa finalnim susretima seniorskog turnira TSS Tour. Žensko finale je zakazano za 12 časova, sledi u 14 časova muško finale u kome će pobednik dobiti specijalnu ulaznicu za učešće u Adria Tour, gde će uz prvog tenisera sveta Novaka Đokovića igrati i zvezde Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, kao i Dejvis kup reprezentativci Srbije Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki. – rekao je Đorđe i nastavio:

– U organizaciji Fondacije Novak Đoković biće organizovan događaj na terenima broj osam i devet u okviru našeg teniskog kompleksa, gde će 80 mališana, od čega 40 dece iz teniske škole Novak i 40 dece iz Predškolske ustanove Stari grad, zabaviti i igrati uz sport. Od 14 do 16 časova proći će kroz aktivaciju koja podrazumeva prolazak sportskih poligona Školice sporta Bušido i Teniske škole Novak, sa ciljem poboljšanja dečije motorike. Sve će biti praćeno muzikom, biće tu i maskota sa kojom će se deca fotografisati, a na kraju sva deca učesnici ovog programa biće nagrađeni majicama Fondacije.

A šta nas još očekuje prvog dana?

– Prvi dan obeležiće teniske egizibicije u kojoj će učestvovati naši i svetski asovi. Uz Novaka na teren će izaći bivša prva teniserka sveta, grend slem šampionka u miksu Jelena Janković koja će upravo u ovoj konkurenciji i u paru sa Novakom odigrati meč sa takođe grend slem šampionima, Olgom Danilović koja je kao juniorka trijumfovala na tri slema u dublu, i sa višestrukim šampionom u dublu i miksu konkurencijiama, Nenadom Zimonjićem. Posle toga, od 18h slede muški dublovi, a našim teniserima pridružiće se Grigor Dimitrov. Muzički koncerti pijanistkinje Lole Astanove i našeg sjajnog violiniste Nemanje Radulovića upotpuniće program, a nastupiće i dečiji hor “Magija”. Moderator je Andrija Milošević, što garantuje zabavu. Održaćemo i ceremoniju žreba za Adria Tour, I biće to zaista vrhunski spektakl, nešto što naš glavni grad i Srbija zaslužuju.

Subota i nedelja?

– Pozvao bih sve gledaoce da dođu u vreme koje je naznačeno na ulaznicama, iako će mečevi početi nešto kasnije. Konkretno, prvi meč u subotu počinje u 14 časova, a 12h smo naznačili na kartama zbog bezbednosnih, sigurnosnih i organizacionih razloga. Želimo da poštujemo mere i propise i potrebno je voditi računa o bezbednosti posetilaca. Oba dana obeležiće mečevi svetskih teniskih asova, respoređeni u dve sesije. Prvi je od 14 časova, kada se igraju četiri meča, i druga sesija od 19 časova u subotu. U nedelju poslednji mečevi po grupama igraju se od 14 časova, a finale je od 20 časova.

On je govorio o parkingu koji je obezbeđen za posetioce.

– Potrudili smo se da obezbedimo tri prostora i to parkiralište “Vidin kapija” u ulici Bulevar Vojvode Bojovića bb, parking “Kod Nebojšine kule” i parking kluba “Gaučosi” u Dunavskoj ulici. Svi ovi parkinzi će biti besplatni tokom tri dana, a želimo da građani, kako oni koji dolaze na “Adria Tour” da uživaju u tenisu i pratećim dešavanjima, tako i ostali, imaju mogućnost parkiranja u ovom delu grada. Napravićemo i montažni most, kojim će svi koji budu parkirali u Dunavskoj ulici bezbedno i brzo pređu do TC Novak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Adria Tour, Djordje Djoković, Novak Djoković, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.