26/01/24 - 09:24h

Siner: Nije dobro da otkrivam taktiku protiv Novaka

 

Janik Siner napravio je veliki uspeh pobedom nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan opena.


On je apsolutnog rekordera ovog turnira dobio sa 3:1 u setovima.

– Dobro sam počeo i probao sam da održim to, atmosfera je bila sjajna. Bilo je divno igrati. Radovao sam se ovom meču, sa nestrpljenjem sam ga čekao, lepo je imati priliku da igrate protiv igrača od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam izgubio od Novaka i tu sam mnogo naučio, to je sve bio jedan put koji sam morao da prođem. – rekao je Janik.

Od njihovih četiri poslednjih duela tri je dobio Italijan.

– Ne znam šta je to u mojoj igri što mu otežava, mislim da igramo slično, što više vraćenih lopti, da dobro serviramo, on odlično servira, ali morao sam da pogađam šta će uraditi, zapravo… nije dobro da otkrivam taktiku protiv njega.

Imao je prilike da kao mlađi trenira sa Đokovićem.

– Ta priča je istinita, kada sam imao 16, 17 godina imao sam priliku da sa njim treniram u Monaku, tu je bila moja prva sa da učim od njega. Rekao mi je da više skrećem loptu, da ne može niko da predvidi to, tada sam počeo to da vežbam to slanje nezgodnih lopti i tu je sve počelo.

Ovo mu je prvo grend slem finale.

– Ne znam šta da kažem o finalu, ovde sam gde sam, igrao sam neke egzibicione mečeve, probao da se pripremim što bolje. Ovo je moje prvo finale i hajde da vidimo kako će to ići, daću sve od sebe i uživaću.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Janik Siner, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.