17/11/23 - 13:39h

Novak o Nadalovom povratku: Makar još jednom…

 

Nole se nada da nije kraj najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.


Rafa and Novak

Nakon pobede nad Hubertom Hurkačom, koja se kasnije ispostavila dovoljnom za plasman u polufinale Završnog Mastersa, Novak Đoković je odgovorao na pitanja novinara u Torinu.

Jedno od njih odnosilo se na sve izvesniji povratak Rafaela Nadala. Španac trenira punom parom i nalazi se u mnogo boljem fizičkom stanje u odnosu na pre par nedelja. Trebalo bi da se vrati na predstojećem Australijan openu – upravo je nakon tog turnira početkom ove godine počeka i njegova, verovatno će se ispostaviti jednogodišnja pauza zbog problema sa kukom, koji je u međuvremenu i operisao.

Srpski teniser bi se obradovao još jednom meču sa svojim, kako je uvek isticao, najvećim rivalom kroz karijeru.

Bilo bi lepo za sport da se sastanemo makar još jednom. Nijedno rivalstvo u istoriji nije imalo više mečeva od našeg. Nadam se da će se desiti. Veliki je ratnik, nikada ne odustaje uprkos svim povredama, to se mora poštovati i takvom duhu se mora diviti – rekao je Đoković.

Njih dvojica su odigrali čak 59 međusobnih duela – Novak ima jednu pobedu više, i dva grend slema više na svom kontu (30:29;24:22). Čak 28 puta su ukrstili rekete u finalima raznih turnira.

Podsetimo, Nadal je nedavno izjavio kako je svestan da ne može prestići Novaka po grend slem titulama.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Đoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.