15/11/23 - 19:29h

Alkaras: Siner sledeće sezone može do broja 1

 

Karlos Alkaras zadovoljan je pobedom u drugom meču grupne faze Završnog Mastersa.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je sa 7:5, 6:2 bio bolji od Andreja Rubljova.

– Zaista sam zadovoljan pobedom. Pobediti Rubljova, sjajnog igrača, daje vam dosta samopouzdanja. Očigledno je posebnije malo pobediti posle poraza u prvom meču. Bilo je stvarno teško. Mogli ste da vidite da sam se mučio sa igrom poslednjih nekoliko meseci, nekoliko turnira. Igranje ovog meča na ovakvom nivou mi zaista pomaže da uđem bolje u treći. Srećan sam što sam pokazao ovakav nivo i dao sebi šansu na turniru. – rekao je Španac.

U petak se sastaje sa Danilom Medvedevim, za plasman u polufinale.

– Posle ove pobede došlo je do promene u mojoj glavi. Pripremiću se kao za ovaj meč. Pokušaću da pobedim Medvedeva. Poslednji put me je pobedio, igrajući na visokom nivou. Pokušaću da budem bolji u odnosu na taj meč na US openu. Videću šta je bilo pozitivno i negativno i trudiću se da to uradim najbolje što mogu u petak. Trenutno ne razmišljam o odmoru. Razmišljam da dam sve od sebe i pokušam da se plasiram u polufinale ovog neverovatnog turnira.

Otkrio je da je gledao duel između Novaka Đokovića i Janika Sinera u kojem je pobedu odneo Italijan.

– Gledao sam, kao veliki obožavalac tenisa. To je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Visok kvalitet tenisa. Neverovatan meč. Zaista neizvestan. Mislim da su svi uživali u tom meču. Bilo je dosta nervoze. Zaista sam uživao. Iskreno, bilo bi zaista teško igrati protiv Janika u Italiji. Navijači će biti uz njega. Ali ko zna. Voleo bih tu bitku protiv njega. Svaki naš meč je neverovatan, pa da vidimo.

Uveren je da će naredna sezona biti velika za Sinera.

Apsolutno, ne sumnjam u to. On je jedan od onih momaka koji mogu da osvoje grend slem. Mislim da će do broja jedan u 2024. ili će bar imati šansu da to učini. To je moje predviđanje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.