15/11/23 - 13:39h

Statistički odjeci poraza: Novaku NE IDE u drugom kolu, Siner tek treći u poslednjoj deceniji!

 

Na zanimljive statističke podatke ukazuje nam pobeda Janika Sinera nad Novakom Đokovićem.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Italijan je uspeo da prekine Novakov niz od 19 uzastopnih pobeda, savladavši ga pred domaćom publikom 7:5, 6:7, 7:6.

Bila je to prva Sinerova pobeda nad Đokovićem, u četvrtom međusobnom duelu. S obzirom da se nalazi u životnoj formi, da se odmarao i pripremao prošle nedelje dok je Srbin osvajao Pariz, da je imao ogroman vetar u leđa navijača u Torinu, ishod nije neočekivan.

Nije neočekivan ni ako se uzme još jedan statistički parametar u obzir – naime, Novak Đoković sada ima polovičan učinak u drugim rundama Završnih Mastersa. Osam puta je pobedio, i osam puta izgubio u drugom kolu Završnog Mastersa. Taj podatak zvuči iznenađujuće ako znamo da je u pitanju šestostruki šampion ovog turnira.

Đoković je prethodno trijumfom nad Runeom ostvario prevashodni cilj, obezbedivši prvo mesto na kraju godine i 400. nedelju na vrhu ATP rang liste.

Mladi Italijan je prekinuo veliki niz pobeda srpskog asa, ali je i postao TEK TREĆI igrač u poslednjih deset godina koji je pobedio Novaka Đokovića u taj-brejku odlučujućeg seta. Pre njega, to je pošlo za rukom samo Dominiku Timu i Karlosu Alkarasu.

Najbolji teniser svih vremena u trećem kolu igra protiv Huberta Hurkača, koji menja povređenog Cicipasa. Meč se igra u četvrtak od 14.30 – Đokoviću samo pobeda od 2:0 garantuje siguran prolaz u polufinale, a u svakom drugom slučaju, moraće da sačeka ishod duela Sinera i Runea.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.