15/11/23 - 00:22h

TORINO: Razigrani Siner savladao Đokovića

 

Novak Đoković poražen je u drugom meču grupne faze Završnog Mastersa.


H. Međedović66
S. Travalja43

Source: Getty Images AsiaPac

Bolji od njega bio je domaća uzdanica Janik Siner rezultatom 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:1) nakon više od tri sata igre.

Novak će tako za prolaz u polufinale morati da pobedi Huberta Hurkača koji je na turniru zamenio Stefanosa Cicipasa koji je zbog povrede predao meč druge runde. Sa druge strane, Janik mora da savlada Holgera Runea.

TOK MEČA:

Do prve brejk lopte Novak je došao u šestom gemu prvog seta. Sjajnom igrom Siner je uspeo da je spasi i dobije gem, što je publika dočekala uz velike ovacije. Već u narednom gemu i Italijan je imao brejk loptu, ali sada nju spašava Đoković. Nije bilo previše uzbuđenja u setu do 11. gema kada je Siner odigrao sjajne poene i od 0:40 izborio izjednačenja, a zatim, uz pomoć Novakove duple greške, došao do brejk lopte i realizovao je. Uvervozio se Novak, dok je Italijan agresivnom igrom vezao devet poena i set priveo kraju.

Nakon trećeg gema drugog seta Novak je otišao na kratku pauzu za toalet. Po nastavku meča delovalo je da je to možda poremetilo Sinera, međutim brzo se vratio u ritam. Imao je tokom seta Novak problema sa vratom, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut kako bi od svog fizioterapeuta dobio masažu. Kako do kraja nije bilo prilika za brejk, set je rešen u produžetku u kojem je Đoković drugom meč loptom uveo meč u odlučujuću deonicu.

Sigurno su servirali u trećem setu sve do šest gema kada Janik pravi brejk. Nije dao najbolji teniser sveta da to reši meč, pa odmah vraća servis. Nisu popuštali ni jedan ni drugi, pa je pobednika odlučivao novi taj-brejk. U njemu je Siner furiozno došao do 5:0. Uspeo je Novak da osvoji dva poena, ali ne i da poremeti planove Italijana koji je bio rešen da zabeleži svoju prvu pobedu nad najboljim teniserom svih vremena, što mu je, na krilima vrlo raspoložene publike, i uspelo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janik Siner, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.