04/11/23 - 13:02h

Novak: Važna pobeda protiv odličnog igrača

 

Novak Đoković savladao je Holgera Runea za polufinale Mastersa u Parizu.


Foto: Getty Images AsiaPac

On mu se tako odužio za prošlogodišnji poraz u finalu.

– Odigrali meč koji je bio veoma sličan prošlogodišnjem finalu, i ponovo je bio otvoren u pogledu pobednika u svakom setu i do samog kraja. Odigrao sam očajan taj brejk u drugom setu, možda i najgori ove godine, što je paradoksalno, jer je ovo bila godina u kojoj sam ostvario odlične rezultate u tom segmentu. – rekao je Novak i nastavio:

– Igralo se dosta sporijim lopticama, nisam pronalazio prvi servis u tim trenucima, pravio previše grešaka i praktično mu poklonio drugi set. Možda sam u tom setu mogao da završim meč ali, dobro, pobeda je pobeda. Dobro sam odigrao treći set, držao svoje servis gemove i onda je jedan brejk bio dovoljan da se završi posao.

Ovo mu je druga pobeda na Dancem koji je dobio njihova dva prethodna duela.

– Uvek mislite o međusobnom skoru kada igrate na turu i može se reći da u Holgeru imam i pogodnog i veoma opasnog rivala, što može da zvuči pomalo čudno. Stil igre nam je veoma sličan i skoro svaki meč koji smo igrali bio je dug i neizvestan. Čestitam mu na tome što je ostao mentalno snažan, čvrst sa osnovne linije. Na neki način, imamo sličan stil igre. Obojica se krećemo dobro, dobro se branimo, igramo totalni tenis. Igra zapaženo bolje od kada je počeo da radi sa Borisom. Prvi put sam ga pobedio pre nekoliko godina na US openu kada je bio veoma mlad, ali je bilo jasno da će imati svetlu budućnost. On je veliki radnik, ‘ol-araund’ teniser, ima zlatne ruke, brojne varijacije pri servisu… Uvek mogu da nađem nešto što je moglo da bude bolje u mojoj igri, ali je ovo važna pobeda protiv odličnog igrača koji je odigrao meč na visokom nivou. Uvek je uzbudljivo igrati protiv njega, ali i pratiti ga sa tribina, što on odlično oseća i ume da iskoristi. On je kadar da osvaja grend slemove i nadam se da ćemo imati još ovakvih mečeva u budućnosti.

Otkrio je da li je rešio zdravstveni problem koji ga je mučio od početka turnira.

– Virus još nije saniran, nisam se dobro osećao pred meč i u većem delu prvog seta. Posle toga, Bogu hvala, iz nekog razloga sam se osećao bolje. To je veoma čudno, jer mi uz duže razmene zapravo nije bivalo teže, već suprotno. Nadam se da će nivo energije biti takav da će mi omogućiti da odigram na visokom nivou u meču za koji očekujem da će biti još duži.

Duel Novaka sa Andrejom Rubljovim za finale Pariza pratite u subotu od 17 časova na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.