10/09/23 - 10:46h

Medvedev o finalu: On ima 23, a ja jedan – moram preko maksimuma!

 

Baš kao i pre dbe godine, u finalu US Opena sastaće se Novak Đoković i Danil Medvedev.


Foto: Getty Images AsiaPac

Slična će biti situacija za srpskog tenisera, ali nešto manji pritisak – te 2021, imao je jedinstvenu priliku da pobedom u tom duelu ostvari nezamislio – da kompletira kalendarski slem. I ove godine je uspeo da se plasira u sva četiri finala najvećih turnira, a izgubio je samo od Alkarasa na Vimbldonu.

Medvedev je blistao u prethodne dve nedelje, naročito u polufinalu kada je eliminisao branioca titule u atomskom meču. Pre duela sa Karlitosom isticao je da mora odigrati za 11 od 10 kako bi pobedio.

-Neverovatno je. Lako sam izgubio oba puta ove godine od njega (Indijan Vels i Vimbldon), bilo je mnogo sumnji pred meč, pitao sam se šta moram da uradim bolje… Srećan sam. Rekao sam da moram da igram 11 od 10, a igrao sam 12 od 10, osim u trećem setu. Toliko je mlad, a već je dvostruki GS šampion, broj 1… Moraš da budeš bolji od sebe da bi ga pobedio, i ja sam to bio.

-Treći set nije bio tako loš, nisam imao prilika na njegov servis, ali osećao sam da nisam daleko. Na 1:1 u četvrtom sam spasao brejk lopte, to je bilo ključno. Onda je to bio taj dug gem, on je malo promašivao, što nije čest slučaj – rekao je Rus.

Za svoju drugu gren slem titulu, boriće se protiv Novaka Đokovića. Finale je zakazano u nedelju od 22.00 po našem vremenu. Četrnaest puta su se do sada sastajali, Srbin vodi sa 9:5 u pobedama, ali je taj najvažniji duel dobio Danil.

-Izazov je da igraš sa čovekom koji je osvojio 23 grend slema, a ja imam samo jedan. Kada sam ga pobedio ovde, igrao sam bolje od svog maksimuma. Tako ću morati i sada – zaključio je 27-godišnji Medvedev.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Danil Medvedev, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.