08/07/22 - 16:52h

Kirjos: Novak mi je ranije ove nedelje rekao “Nadam se da se vidimo u nedelju”

 

Nik Kirjos pričao je o odnosu sa Novakom Đokovićem.


Source: Getty Images AsiaPac

Iako je tokom godina među njima bilo netrpeljivosti, Australijanac ističe da su sada u dobrim odnosima.

– Definitivno smo Đoković i ja sada u nekom bratskom odnosu, što je prilično čudno. Mislim da svi zante da jedno vreme tu nije bilo mnogo uzajamne ljubavi. Kada god smo igrali, bilo je tenzije, a mislim da je to i zdravo za naš sport. Imam osećaj kao da sam bio praktično jedini igrač koji mu je pružio podršku tokom čitave one drame na Australijan openu. Mislim da se tako i zavređuje poštovanje – ne na teniskom terenu, već van njega, kada situacije iz pravog života postanu problematične i neko se zauzme za vas. – rekao je Kirjos i dodao:

– Ponekad se sada dopisujemo na instagramu, baš čudno. Začudo, on mi je početkom nedelje poslao poruku ‘Nadam se da se vidimo u nedelju.’ Čeka ga izuzetno težak meč jer svi znamo za šta je Kameron Nori spreman. Sećam se da sam ga kao klinac uništavao u našim duelima imali smo deset godina, a on je nosio roze znojnice, ali sada je on polufinalista Vimbldona. Mislim da će navijačima od finala Đoković – Kirjos poći ‘voda na usta’. Ja se spremam za Novaka, ali ne otpisujem Kamerona.

Priznao je da nije mogao da spava zbog plasmana u finale.

– Sinoć nisam dobro spavao jer sam mnogo razmišljao o finalu – nikada nisam bio u toj situaciji. Zamišljao sam različite ishode – kako pobeđujem, kako gubim… Svestan sam da Novak u tom pogledu ima veliku prednost. On je imao takve prilike mnogo, mnogo puta. Moram da se smirim, imam još dva dana. Popiću čaj od kamilice i odmoriću se.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Nik Kirjos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.