06/01/21 - 15:37h

18 aviona za prevoz igrača do Melburna

 

Direktor Australijan opena rekao je da je organizovano 18 aviona koji će igrače prevoziti u Melburn, kako bi što bezbednije stigli u Australiju.


Foto: Jason McCawley/Getty Images AsiaPac

Nakon što se završe kvalifikacije za Australijan open u Dohi, svi učesnici putovaće u Melburn, gde ih očekuje dvonedeljni karantin.

– Došlo je do nekih neizbežnih kašnjenja u dogovaranju detalja u vezi sa prevozom igrača. U ovoj logističkoj slagalici ima mnogo delova, a nekoliko poslednjih se sređuje ovih dana. Imaćemo čak 18 aviona i svakom će kapacitet biti smanjen na 20 odsto, kako bi svi bili sigurni. Cenimo vaše strpljenje i svesni smo da su vremenski rokovi vrlo biski. Nadamo se da ćemo detalje letova uskoro moći da dostavimo svim učesnicima. – rekao je direktor turnira.

On je dodao i da se radi na organizaciji smeštaja, sa čim su poslednjih nekoliko dana imali problema. Naime, vlasnici penthaus stanova u „Vestin Melburn“ hotelu, koji je planom predviđen kao mesto u kojem će teniseri i teniserke odraditi dvonedeljni karantin po dolasku u Melburn, smatraju da dolazak stotina ljudi iz svih delova sveta predstavlja neprihvatljiv rizik za njih i širu zajednicu. Oni su čak najavili moguću tužbu Vrhovnom sudu.

– Sa nadležnim organima radimo na obezbeđivanju hotela u kojima će učesnici biti tokom Australijan Opena. Nekoliko hotela u Melburnu je već obezbeđeno kako bi igrači bili bezbedno smešteni i kako bismo im omogućili da se normalni pripreme za prvi Gren slem u godini.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.