15/01/22 - 10:32h

Zverev o Đokoviću: Da se ovo dešava nekom drugom, ne bi bila ovolika drama

 

Nemac Aleksandar Zverev govorio je o situaciji u kojoj se nalazi Novak Đoković.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Novaku je po drugi put ukinuta viza za Australiju, a u noći između subota i nedelje po srednjoevropskom vremenu biće suđenje kojim će se doneti konačna odluka hoće li moći da ostane u zemlji.

Zverev je rekao da bez Novaka Austraijan open ne bi imao glavnog favorita za osvajanje trofeja:

– Očigledno. Novak je na svakom turniru glavni favorit, pogotovo ovde gde mu odgovara podloga i gde je trijumfovao devet puta. U Melburnu smo dobre rezultate i dobre igre prikazali Medvedev, Cicipas i ja, a i Rafa je na dobrom nivou, trenirao sam sa njim. Ima dosta tenisera koji mogu da iznenade ovde i dođu do titule.

On je istakao da ova situacija ne može da utiče na to da je Novak jedan od najboljih tenisera svih vremena.

– Ne znam kako navijači razmišljaju. Što se mene tiče, on je jedan od najvećih sportista ikada. Osvojio je 20 Grend slemova, ima najviše nedelja na prvom mestu, osvojio je najviše Mastersa. On je jedan od najboljih sportista ikada, nema sumnje. Ovo nije dobra situacija za njega. Ali, ne možemo zbog toga da dovodimo u pitanje to da je jedan od najboljih svih vremena.

Da li se čuo sa srpskim asom?

– Pričali smo jedan dan i poslao sam mu podršku. Njegov telefon je sada verovatno isključen. Nisam uspeo sinoć da se čujem sa njim. Svi smo mislili da će igrati. Nadam se da će se izboriti sa ovim.

On veruje da ne bi bilo toliko drame, da se ovo dešava nekom drugom.

– Ne znamo još sve 100%. Imao je vizu, zar ne? Ne verujem da bi doputovao ovde da je znao da ne može da igra. To što je on Novak Đoković, tera ljude da misle da je on imao poseban tretman. Ne znam mnogo o ovome, ali znam da da je to bio neko drugi, ne bi bila ovolika drama. Neću da komentarišem dalje jer nisam političar, došao sam ovde samo da igram.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandar Zverev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.