01/03/21 - 20:01h

“Zverev je bio jedini koji je mogao da zaustavi Đokovića”

 

Nekadašnji trener Viktora Troickog Jan de Vit rekao je da je Aleksandar Zverev jedini mogao da zaustavi Novaka Đokovića da dođe do titule na Australijan openu.


Daily Express

Kao što je poznato, Novak je u Melburnu odbranio titulu, a Zvereva je savladao u četvrtfinalu.

– Naravno da je Nole imao taj problem sa abdomenom, ali kada servirate, to se ne primeti. Razočaran sam finalom, nisam bio siguran koliko je Novak bio dobar. Medvedev je bio drugi igrač po šansama koji je mogao da zaustavi Đokovića, imao je dobru priliku. Ustvari, Saša je bio jedini koji je realno mogao da ga zaustavi. – rekao je Jan.

U polufinalu Đoković se sastao sa Aslanom Karacevim, velikim iznenađenjem turnira koji je u glavni žreb došao preko kvalifikacija.

Jan de Vit smatra da to nije bila puka sreća, već da će Karacev nastaviti da ređa dobre rezultate.

– To nema nikakve veze sa srećom. Karacev je vrlo dobar igrač. Veoma je motivisan. Ima monstruozan forhend i bekhend, građen je poput ruskog Medvedeva, dobro se kreće, ima dobar retern. Ćuti i igra svoj tenis. Prošle godine je počeo taj uspon. Bio je i kod nas u kampu u Nemačkoj. Malo smo mu pomogli, ali nismo uspeli da očuvamo tu stavilnost kod njega. Sada je i to u redu. Tipujem da će Karacev biti u Top 20 do kraja godine, posebno ako bude igra sa tom skromnošću kao u Melburnu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandar Zverev, Aslan Karacev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.