22/08/21 - 16:59h

Zverev besneo zbog Cicipasa, dokazi na njegovoj strani

 

Aleksandar Zverev imao je žustru raspravu sa sudijom zbog Stefanosa Cicipasa.


Source: Getty Images AsiaPac

Nemca je iznerviralo što je grčki teniser napravio pauzu od desetak minuta kako bi promenio opremu. Problem je nastao jer je Cicipas u svlačionicu odneo torbu u kojoj mu je i telefon, a za to vreme njegov otac Apostolos kucao je poruke. Zverev ga je optužio za “koučing” i svi dokazi su na njegovoj strani.

– Poneo je torbu sa telefonom i svime ostalim. Otišao je u toalet. Niko neće ići tamo sa njim. Radio je isto u Prizu, radiće to i na svakom drugom turniru na kome bude igrao. – besneo je sa pravom nemački teniser.

Endi Rodik smatra da dokazi ne idu u korist Grka, koji je u više navrata kršio pravila o “koučingu”.

– Hajde da prvo pogledamo činjenice pre nego što imamo neko mišljenje. On je i u prošlosti često kršio pravila o koučingu sa svojim ocem. To je činjenica. Mnogo je izlazio sa terena ove sedmice i to je činio više puta posle prošle nedelje u Kanadi. Kada je Zverev otpužio Cicipasa govoreći ‘Šalje mu poruke, šalje mu poruke’, kamera je išla na Cicipasovog tatu i on zaista kuca poruke. – rekao je Rodik i dodao:

– Najverovatnije je najveći pokazatelj to što je po povratku na teren on potpuno promenio taktiku. Nije imao ni jednom servis volej u prvom setu, a onda je iznenada počeo da koristi servis folej tri ili četiri puta uzastopno. Dokazi ne idu na ruku Cicipasu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.