18/11/20 - 12:48h

“Znam šta je Đoković rekao, ne želim svađe”

 

Španac Rafael Nadal komentarisao je odsustvo linijskih sudija na Završnom turniru.


Source: FELIPE TRUEBA/Getty Images Europe

Tokom pandemije koronavirusa hok-aj sistem, odnosno “oko sokolovo” zamenjivao je linijske sudije i dok je Novak Đoković bio stava da bi to moglo da se uvede za stalno, Rafael Nadal ističe da takav sistem ne može da zameni sudije.

– Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da neam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti. – rekao je Španac, a onda otišao malo dalje u upotrebu tehnologije:

– Možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji meri vreme između poena… Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.