14/08/16 - 19:22h

Zlato za Makarovu i Vesninu, Češka nosi tri bronze iz Rija!

 


Ruski ženski dubl osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru.


zimbio.com

zimbio.com


Elena Vesnina i Ekaterina Makarova napravile su veliki uspeh osvojivši zlatnu medalju u ženskom dublu na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru. Ruska kombinacija je u finalu bila bolja od Timee Baščinski i Martine Hingis iz Švajcarske sa 6:4, 6:4.

Makarova i Vesnina su zadržale svoj servis čitavim tokom finala, a za trijumf im je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta.

Bronzanu medalju osvojile su Lusi Šafaržova i Barbora Štricova, koje su u borbi za treće mesto savladale svoje zemljakinje Lusi Hradečku i Andreu Hlavačkovu sa 7:5, 6:1.

Zanimljivo, Hlavačkova je taj meč odigrala sa poljomljenom jabučnom kosti, pošto ju je u polufinalu Martina Hingis snažno pogodila lopticom.

Hingis kills Hlavackova

Češki tenis nosi čak tri medalje iz Rio de Žaneira, i sve tri su bronzane -- pored Šafaržove i Štricove, to je učinila Petra Kvitova u singlu, odnosno Radek Štjepanek i Lusi Hradečka u miks dublu.

Inače, zlato i srebro u miks dublu će podeliti Amerikanci, pošto se u finalu sastaju Džek Sok i Matek -- Sands protiv Radževa Rama i Venus Vilijams.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.