03/02/18 - 22:26h

Zimonjić: Zadovoljan sam igrom, reprezentaciju treba bodriti

 

Selektor srpske reprezentacije Nenad Zimonjić je nakon poraza Srbije od SAD-a rekao da je zadovoljan igrom avojih tenisera.


Nenad Zimonjic i Dusan Lajovic (Foto: D. Perunicic, Tenis Uzivo)

Naša nacionalni tim je izgubio i u trećem susretu sa Amerikancima u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Ovim je američka selekcija obezbedila učešće u nastavku takmičenja, dok će se naši teniseri boriti za opstanak u grupi.

Zimonjić je novinarima rekao da, iako nije očekivao taklav rezultat, ne može da se požali na srpske tenisere:

– Mogu da budem zadovoljan kako smo trenirali i kako su se igrači pripremili, ali rezultat nije bio kakav smo očekivalli. Oni su dokazalil da su bolji u ovom trenutku. i dodao:

– Pohvalio bih i Milojevića i Zekića koji su prvi put igrali za reprezentaciju. Isto je bilo i sa Laslom koji je prvi put nastupio za reprezentaciju na domaćem terenu.

Nenad je pohvalio Dušana Lajovića, koji uvek prihvata poziv da igra za reprezentaciju, čak i u momentima kada pije lekove, kao i to da je istu stvar uradio i Miljan Zekić, koji je u današnjem meču imao problema sa leđima.

Srpski teniser Nikola Milojević izjavio je da su on i njegov dubl partner prikazali dobrar tenis i dali sve od sebe.

Zekić je rekao da nije bio zadovoljan svojim servisom:

– Moj glavni udarac servis nije bio na nivou koji sam očekivao. Da sam na servisu bio dovoljno dobar kao obično, rezultat bi bio drugačiji. -rekao je Zimonjić.

Sutra će se u Nišu održati samo jedan meč, a na teren će izaći Peđa Krstin, kome će to biti prvi put da igra za reprezentaciju.

– Protiv kog god da igra biće to težak meč jer će protivnik biti u prvih 50 na svetu. Verujem da će našim igračima ovo biti podstrek za dalje treniranje, napredovanje i predstojeće turnire.

Srpski selekrot nije želeo da komentariše praznu halu Čair u Nišu, već je samo rekao da smatra da karte nisu bile preskupe i da nacionalni tim treba bodriti bez obzira ko u njemu igra.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.