19/11/19 - 21:16h

Zimonjić: Svi igrači su spremni; Đoković: Nadamo se najboljem početku

 


Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije, Nenad Zimonjić, rekao je da su naši teniseri spremni za duel protiv Japana.


Srpski igrači u okviru grupe A u sredu igraju duel sa Japanom.

Japanska reprezentacija u utorak je poražena od Francuza rezultatom od 2:1

– Izuzetno težak dan i za Japan i za Francusku. Očekivalo se da su Francuzi favoriti, to su i uspeli da dokažu, ali na mnogo teži način nego što se očekivalo. Monfis je iznenađujuće izgubio od Nišioke, što pokazuje da su izuzetno dobar tim i u singlu. Za dubl sam znao da imaju dobar tim. Sigurno je bilo malo teže Francuzima da se adaptiraju. Imali su samo jedan trening u ponedeljak i morali su danas da igraju. Uslovi su drugačiji u odnosu na London. – rekao je Zimonjić.

Kako kaže, naš tim se dobro pripremio za duel:

– Da li je rezultat 2:1 ili 3:0 za Francuze, mislim da nije toliko bitno trenutno. Ono što je za nas bitno je da smo se dobro pripremili i adaptirali na uslove, da su igrači vredno trenirali i da su spremni za sutrašnji duel sa Japanom. Što se japanskog tima tiče, mislim da neće biti promene za prvi singl. Mislim da će Nišioka igrati, da će ostati Učijama i Meklagan, a da će do promene doći u drugom singlu, da će tu najverovatnije Sugita zaigrati, a možda i Taro Daniel. Videćemo, U svakom slučaju, važno je da su i Novak i Filip spremni i da su Janko i Viktor spremni za dubl. Videćemo kako će sve izgledati sutra na terenu. Sa nestrpljenjem svi isčekujemo početak ovog takmičenja za nas i nadamo se prvoj pobedi.

Novak Đoković rekao je da su pripreme prošle odlične i da je reprezentacija spremna za takmičenje:

– Trenirali smo i singl i dubl, spremni smo za sve kombinacije. Svi su spremni da igraju za Srbiju, da daju svoj maksimum. Imamo poverenja u Nenada Zimonjića, sigurni smo da će doneti najbolje moguće odluke i izvesti sastav koji će moći da izvuče maksimum i pobedi svaskog protivnika kojeg imamo ove nedelje. Iako najbolji japanski igrač, Kei Nišikori, nije tu, oni imaju borbene tenisere koji su vrlo brzi. Nadamo se najboljem mogućem početku koji bi nam dao samopouzdanje pred možda i odlučujući duel za Francuskom, ali idemo korak po korak, dan po dan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.