26/02/15 - 20:44h

Zimonjić nezadovoljan Kurešijem, pronašao novog partnera!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov trenutni dubl partner Aisam Ul Hak Kureši igraju u Dubaiju poslednji put u paru. Zimonjić nije zadovoljan rezultatima koje postiže sa pakistanskim igračem, pa će doći do prekida saradnje. Nenad će od Mastersa u Indijan Velsu, koji startuje 12. marta nasupati sa Poljakom Marsinom Matkovskim.

Zimonjic

Zimonjic

Turnir u Dubaiju je poslednji na kojem ćemo igrati u tandemu. Ne ide nam i bolje je da menjam sada, nego da još gubimo vreme“, izjavio je Nenad Zimonjić za Sportski Žurnal.

Srpski teniser je na isteku prošle sezone okončao saradnju sa Kanađaninom Danijelom Nestorom i novi saigrač u dublu trebalo je da mu bude Francuz Majkl Ljodra. Međutim, do partnerstva u poslednjem trenutku nije došlo zbog povrede francuskog tenisera.

Zimonjić i Kureši su zajedno nastupali u Dohi, Sidneju, Melburnu, Roterdamu i ni na jednom takmičenju nisu otišli dalje od četvrtfinala. Tek ove nedelje u Dubaiju, srpsko/pakistanski dubl je uspeo da probije barijeru i nađe se među četiri najbolja para na turniru.

Zimonjićev naredni partner, Marsin Matkovski ima 34. godine, trenutno je 27. na ATP listi, a najbolji plasman mu je bio 7. mesto. U karijeri se okitio sa 16. trofeja, od toga čak 15 u tandemu sa sunarodnikom Marijušom Firstenbergom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP Rang Lista, ATP u Dubaiju, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Polufinale, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.