11/01/17 - 18:19h

Zimonjić jasan: Cilj je “salatara”!

 


Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije ne krije da je cilj titula šampiona sveta.Tenisku javnost u Srbiji juče je šokirala vest da je nacionalni savez odlučio da smeni dugogodišnjeg selektora Bogdana Obradovića, i da na njegovo mesto postavi još uvek aktivnog igrača Nenada Zimonjića.

Nekada najbolji dubl teniser sveta, ovu vest je dočekao u Sidneju, gde nastupa u tandemu sa Viktorom Troickim.

Naš cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo ‘salataru‘. Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno, i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu. Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan opena, mada do 24. januata treba da prijavim ekipurekao je Zimonjić.

Ikusni as će uporedo igrati na ATP turu i obavljaće ulogu selektora, a po potrebi će izlaziti na teren i u Dejvis kupu.

Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće tesko u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim.

Novi selektor je odmah otkrio i imena najbližih saradnika, kao i igrača na koje će računati u bliskoj budućnosti.

Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Đoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović, i ja. Na širem spisku će biti Đere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović, Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imajukonkretan je Zimonjić, koji je već u jednom dvogodišnjem navratu bio igrač – selektor.

U prvom kolu ovogodišnjeg Dejvis kupa, Srbija od 5. do 7. februara dočekuje selekciju Rusije u Nišu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Nenad Zimonjić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.