19/02/12 - 14:49h

Zimonjić i Ljodra osvojili Roterdam!

 

Posle ne tako uspešnog nastupa na Australian Openu, Zimonjić i Ljodra su to nadoknadili na turniru u Roterdamu sa koga su svojim kućama poneli titulu u muškoj dubl konkurenciji. U finalu su savladali švedsko-rumunski dubl Lindšted- Tekau posle velike borbe u 3 seta.

N. Zimonjić- Mikael Ljodra4716
R. Lindšted- H. Tekau6514


Prvi set je bio ne tako po ukusu Nenada Zimonjića i Mikaela Ljodre. Njihovi protivnici su iskoristili brejk prednosti i sačuvali ga do kraja tog seta- 6:4.

U drugom setu je takodje par Lindšted- Tekau počeo bolje i napravio brejk za 3:1, no srećom pa se naš teniser i Francuz nakon toga bude i preokreću rezultat u svoju korist i poravnjavaju rezultat u setovima na 1:1 rezultatom 7:5.


Nenad Zimonjić- Mikael Ljodra


Došlo je do takozvanog super taj-brejka koji se igra u 3 setu ukoliko prethodno meč nije odlučen. Tu je bilo dosta drame ali su Zimonjić i Ljodra sačuvali prisebnost i odlučujuće poene načinili pri rezultatu 14:14 kada su vezali još dva poena koji su im doneli titulu na ovom turniru!

Ovaj meč je trajao 101 minut i nama je drago da posle ovako velike bitke naš teniser nastavlja sa titulama u muškoj dubl konkurenciji. Nadamo se da će ova titula biti samo jedna u nizu u sezoni koja je tek počela.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Roterdamu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.