09/02/15 - 16:55h

Zimonjić i Kureši ubedljivi na startu! (ATP Roterdam)

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Pakistanac Aisam Ul Hak Kureši trijumfalno su započeli turnir u holandskom Roterdamu u konkurenciji dublova. Srpsko/pakistanski par je savladao holandsku kombinaciju Džesi Huta Galung/Glen Smits sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3 posle 46. minuta igre.

N. Zimonjić/A. U. H. Kureši66
Dž. Huta Galung/G. Smits13

Ziki

Ziki

Zimonjić i Kureši će u četvrtfinalu turnira u Roterdamu igrati protiv pobednika meča između švedsko/poljskog para, Robert Lindsted/Marsin Matkovski i holandsko/rumunske kombinacije Jan Julijan Roher/Horija Tekau.

Srbin i Pakistanac su odlično započeli duel i posle samo 10. minuta su vodili sa 5:0, brejkovima u drugom i četvrtom gemu. Njihovi rivali su uspeli da osvoje počasni gem, a u narednom su imali i brejk loptu, ali nisu uspeli da je realizuju, pa su Zimonjić i Kureši prvi set rešili u svoju korist rezultatom 6:1.

U nastavku, nakon dva uvodna gema u kojima su parovi bili sigurni na svoj servis, srpsko/pakistanska kombinacija uspeva da u trećem gemu oduzme servis svojim rivalima i tako praktično prelomi meč u svoju korist. Holanđani do kraja susreta nisu uspeli da priprete, pa je Zimonjiću i Kurešiju pripao i drugi set.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP Rang Lista, ATP u Roterdamu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Prvo kolo, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.