22/02/24 - 18:09h

Žil Simon u stručnom štabu Medvedeva

 

Još jedan Francuz u trenerskom timu najboljeg ruskog igrača.


zimbio.com

Kako piše francuski portal L’Ouest France, Žil Simon će pojačati stručni štab Danila Medvedeva.

Navodno će Simon imati savetodavnu ulogu, i putovati sa Danilom deset nedelja godišnje. Glavni trener Medvedeva je takođe Francuz, Žil Servara.

Simon je završio karijeru 2022. godine, i od tada se nije bavio sličnim poslovima. Očekuje se da saradnja počne na Indijan Velsu (4-17. mart).

– Šta će biti zadatak Žila Simona? Ne znam ništa… Konsultant, pomoćni trener, možda će mi biti malo čudno. Ono što će biti važno jeste kvalitet rada, podrška, dobra dinamika života, kao i slaganje u samom timu i rezultati. To je sve što je važno – rekao je Servara za francuske medije.

Francuzi takođe naglašavaju da će Simon imati ulogu sličnu onoj koju ima Daren Kejhil u stručnom štabu Janika Sinera. Više će raditi kao savetnik, dok će maksimalnu odgovornost i dalje imati Servara.

S obzirom na sličan stil igre, ali ne i sličan potencijal, Simon bi mogao da doprinese Medvedevu na taktičkom planu, pre svega u najvećim mečevima. Rus je izgubio pet od šest grend slem finala. Simon je u igračkim danima bio poznat kao dobar taktičar koji jako retko napušta osnovnu liniju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Danil Medvedev, Vesti, Žil Simon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.