05/10/15 - 14:47h

Ziki i Matkovski u četvrtfinalu Pekinga!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu u dubl konkurenciji. Srbin je u paru sa Marčinom Matkovskim iz Poljske bio bolji od dubla Noul/Marah sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, nakon jednog sata i 14 minuta igre. Njihovi naredni rivali biće Ingolt i Linšted.

N. Zimonjić/M. Matkovski66
J. Noul/O. Marah34

Ziki i Matkovski

Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski su na turniru u Kini postavljeni za druge nosice, a u četvrtfinalu će im rivali biti Ingolt i Linšted koji su u prvoj rundi eliminisali par Karlović/Kubot.

Meč je počeo sigurnim servisima sa svih strana, a onda su u petom gemu Julijan Noul i Oliver Marah prvi došli do brejka u ovom meču i do prednosti od 3:2. Međutim, kao da su se onda Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski probudili, odmah vratili brejk za 3:3, a potom vezali još tri gema u furioznoj završnici seta, od toga još jedan brejk i tako postavili konačnih 6:3.

Na startu drugog seta Poljak i Srbin nastavili su u istom ritmu, odmah su oduzeli servis Austrijancima, potom spasili dve ribrejk lopte u sledećem gemu i došli do potvrde stečenog – 2:0. Ziki i matkovski su nastavili u dobrom ritmu, čuvali su stečeno, neutralisali brejk prilike rivala i povećali brednost novim oduzimanjem servisa na 5:2. Međutim, to nije bilo sve. Uspeli su Noul i Marah da se vrate, odmah su uzvratili ribrejkom, spasili su dve meč lopte, smanjili na 3:5, pa na 4:5, ali dalje nisu mogli, Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski su potvrdili ipak brejk koji im je ostao i postavili konačnih 6:4.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Pekingu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.