14/08/15 - 10:06h

Ziki i Matkovski u četvrtfinalu (ATP Montreal)

 


Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Montrealu u konkurenciji dublova. Ziki je u paru sa Poljakom Marčinom Matkovskim noćas eliminisao dubl koji čine Francuzi Žo Vilfred Conga i Gael Monfis sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5, nakon jednog sata i 20 minuta tenisa.

N. Zimonjić/M. Matkovski77
Ž. V. Conga/G. Monfis55
Nenad Zimonjic i Marcin Matkovski

Nenad Zimonjic i Marcin Matkovski

Ziki i Matkovski su u Kanadi postavljeni za pete favorite, a u prvom kolu su bili slobodni, dok su njihovi rivali eliminisali dubl iz Australije koji su činili Nik Kirgios i Lejton Hjuit.

Meč je krenuo sigurnim servisima sa svih strana i kako se igra razvijala u prvom delu igre očekivalo se da će se pobednik dobiti tek nakon taj-brejka. Međutim, Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski su prvo u desetom gemu imali dve set lopte, ali pošto su Francuzi to uspeli da neutrališu na semaforu je pisalo 5:5. U daljem toku Srbin i Poljak su dobro servirali, a potom su u dvanaestom gemu došli do 15:40, iskoristili su prvu priliku za osvajanje seta i postavili konačnih 7:5.

Pored gubitka prvog dela igre Gael Monfis i Žo Vilfred Conga su bolje počeli drugi deo. Tensieri iz Francuske su u trećem gemu došli do brejka, ali je srpsko-poljski par odmah uzvratio ribrejkom i poravnao rezultat na 2:2. U nastavku opet brejkova nije bilo do dvanaestog gema kada su Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski opet stigli do brejk prilike, a iskoristivši prvu postavili su novih 7:5, za konačnih 2:0.

Zimonjić i Matkovski će se u narednom kolu sastati sa Nestorom i Rožer-Vaslanom, koji su eliminisali druge favorite, Dodiga i Mela sa 2:0.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Dubl igrač, Masters, Masters u Montrealu, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.