09/02/21 - 16:44h

“Želim najviše i najbolje što ovaj sport može da ponudi”

 

Novak Đoković rekao je da sloboda koju igrači imaju u Melburnu pozitivno utiče na njihovo mentalno stanje.


Novak Djokovic

On je istakao da uživa u Australiji, jer je svestan da će na turnirima u Evropi i Americi igrači ponovo biti u mehurima.

– Predivan je osećaj, uzimajući u obzir okolnosti u poslednjih 12 meseci, kada nismo imali ni publiku ni mogućnost da izađemo iz hotela. Od nastavka sezone uglavnom smo u mehurima, zapravo svaki turnir do ovog bili smo u obavezi da budemo u hotelu kada nismo na terenu. Sama činjenica da imamo mogućnost da se prošetamo, da se kupamo, da izađemo na večeru u restoranu, da imamo slobodu i prostranstvo… To smo pre ovog virusa uzimali zdravo za gotovo i sada shvatamo koliko je to značajno i nezamenljivo. Izuzetno sam srećan zbog toga i naravno da utiče pozitivno na mene u mentalnom smislu, još i to što igramo pred publikom… Opet je osvežena i vraćena lepa energija na terenu, to je moj osećaj. – rekao je srpski teniser i dodao:

– Trudim se da uživam što više u tome jer stvari u ostatku sveta ne izgledaju baš najbolje. Okolnosti u SAD i u Evropi su takve da zaista ne znam šta će biti. Nadam se da ćemo imati mogućnost da budemo koliko-toliko slobodni, ali to ne očekujem, verovatno će svi ostali turniri biti opet u mehuru.

Novak je rekao i da ga raduje što je bio u sjajnoj formi na startu Australijan opena i prokomentarisao svog sledećeg rivala, Frensisa Tijafoa.

– Prvi put se sastajemo. Vrlo je eksplozivan, brz i dinamičan igrač. Ne ustručava se da napadne, snažan je i čvrst. Poseduje malo neobičnu tehniku na servisu i na bekhendu. Trenirao sam sa njime često, znam otprilike šta me očekuje, uradiću svoj domaći zadatak i izaći ću spreman na meč. Nadam se najboljem. – rekao je Đoković i dodao:

– Raduje me činjenica da sam dobro odigrao prvo kolo. Izuzetno sam se osećao i igrao na visokom nivou od početka. Naravno da sam ovde zato što verujem da mogu da osvojim titulu. Uvek imam najviše ciljeve, za njih radim i njima stremim. Posle svih godina iskustva, bavim se tenisom iz čiste emocije i uživanja, ali i zbog profesionalnih ciljeva koje sam sebi postavio. Uvek sam bio transparentan po tom pitanju, želim najviše i najbolje što ovaj sport može da ponudi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.