16/08/21 - 14:00h

“Želim da nastavim da igram na istom nivou i u Sinsinatiju i na US openu “

 

Nakon osvojene titule na Mastersu u Torontu, Rus Danil Medvedev rekao je da će nada da će nastaviti da igra na istom nivou u Sinsinatiju i na US openu.


Source: Getty Images AsiaPac

Danil je u finalu Toronta savladao Amerikanca Rajlija Opelku za svoj četvrtfi Masters trofej.

– Poraz na Olimpijskim igrama mi je jako teško pao, jedan od najtežih poraza u karijeri. To može da ima uticaj na sledeće turnire, i zato sam još srećniji što sam osvojio Toronto. Tako tenis funkcioniše – ako izgubim rano u Sinsinatiju, preovladavaće to razočaranje u odnosu na titulu ovde. Ali da, želim da nastavim da igram na istom nivou i u Sinsiju i na US openu – uspeo sam pre dve godine, nadam se da ću i sada. – rekao je Medvedev i nastavio:

– Servis mi nije bio savršen, imao je nekih prilika, ali na riternu sam bio odličan – mislim da je imao jedan ili dva laka gema, u ostalima sam imao šanse. Za mene je iskustvo glavni faktor – u prvom masters finalu sam lako izgubio od Rafe. Isto je verovatno i sa Rejlijem, očekujem da u sledećoj sličnoj situaciji bude opasniji.

Kao i u Torontu, i u Sinsinatiju je postavljen za prvog favorita.

– Idem punom snagom u Sinsinatiju, moram da gradim samopouzdanje pred US open. Tamo su uslovi sličniji onima u Njujorku, tako da nema kočenja, želim i tamo da igram dobro.

Komentarišuću to što Rodžer Federer ide na novu operaciju kolena zbog koje će nekoliko meseci biti odsutak sa terena, Medvedev mu je poželeo brz oporavak.

– To je šteta za sve, volimo da ga gledamo. Ne znam tačno koji su mu problemi s kolenom, ali godine uzimaju svoje. Nadam se da ćemo ga opet videti na Turu, to je ono što on želi i što svi želimo. Da probamo da ga pobeđujemo. Želim mu brz oporavak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.