25/06/22 - 11:12h

“Želim da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala”

 

Britanac Endi Marej nada se da može da ostvari dobar rezultat na ovogodišnjem Vimbldonu.


zimbio.com

Marej se već duže vreme muči sa tim da povrati formu.

Na turniru u Štutgartu uspeo je da doše do finala, a na tom putu savladao je Stefanosa Cicipasa i Nika Kirjosa, a u borbi za titulu u kojoj ga je savladao Mateo Beretini, doživeo je povredu abdomena.

Endi je u petak odradio trening na Vimbldonu, a nakon njega govorio je u prošlogodišnjem takmičenju kada ga je u trećem kolu eliminisao Denis Šapovalov.

– Taj meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima na Central kortu. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima. – rekao je Endi i nastavio:

– Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.