01/09/18 - 12:07h

“Želim da budem u grupi sa Đokovićem, Nadalom i Federerom”

 

Britanac Endi Marej veruje da će, uz postepeno fizičko napredovanje, moći da se vrati u vrh svetskog tenisa.


Endi je od prošlogodišnjeg Vimbldona bio na pauzi zbog povrede kuka. US Open mu je prvi grend slem turnir na kome je igrao od tada, a u drugom kolu ga je porazio Španac Fernando Verdasko.

– Sve povrede su različite, neke su ozbiljnije od drugih. Neki delovi tela teže se oporavljaju, zbog čega pokušavam samo da gledam svoju situaciju i izvučem najbolje. – rekoa je trenutno 382. teniser sveta i dodao:

– Očigledno da su neki momci imali brojne probleme, posebno Huan Martin del Potro, kojeg je mučio ručni zglob. Potrebno mu je bilo mnogo vremena, dok su i ostali igrači imali probleme. Koliko je to bilo ozbiljno, nemoguće je znati. Mnogi od njih su se vratili. I ja želim da budem deo grupe u kojoj su Đoković, Federer i Nadal.

Endi ne vidi razlog zbog kog ne bi ponovo bio među najboljim teniserima sveta:

– Kada sam se povredio, bio sam prvi na svetu, ali su se 12 meseci kasnije stvari potpuno promenile. Nikada ne znate tačno šta vas čeka iza ugla. Ako nastavim lagano, postepeno fizički napredujem, verujem da mogu da se vratim i budem konkurentan na najvećim takmičenjima jer ne vidim razlog da se tako nešto ne desi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.