04/12/21 - 10:19h

“Želeli smo da imamo dobar ritern, zato je Filip zamenio Nikolu”

 

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki otkrio je zašto je u poslednji čas došlo do promene u dubl timu pred duel sa Hrvatskom.


Source: Getty Images Europe

Srbija i Hrvatska borile su se za plasman u finale, a pobednika je odlučivao dubl meč. U njemu je trebalo da igraju Novak Đoković i Nikola Ćaćić, ali je napravljena zamena, da je umesto Nikole igrao Filip Krajinović.

– Znali smo da će dubl biti najteži za nas. Želeli smo da na terenu imamo dobre riternere, igrače koji igraju singl i koji će biti agresivni na riternu. Nažalost, Mektić i Pavić su svetski dubl broj jedan i igrali su na zaista vrhunskom nivou za dubl. Zbog toga i jesu na prvom mestu. Da, naša šansa je bila u singlu. Novak je uspeo da odradi posao, ali nažalost u prvom meču singla nismo iskoristili šansu koju je trebalo da iskoristimo jer mislim da smo bili favoriti. Filip nije bio spreman još od meča sa Austrijom jer je istegao mišić. Zbog toga on nije igrao singl. Nadao sam se da će kombinacije dvojice singl-igrača funkcionisati u dublu zbog spomenutog riterna i to je bio razlog za promenu. Takođe, Novak i Filip su najčešće igrali zajedno. – rekao je srpski selektor.

U prvom singl meču Dušana Lajovića porazio je Borna Gojo, a na pitanje šta je bilo presudno za ovaj poraz srpskog tenisera, Viktro je odgovorio:

– Iskreno, iz ove pozicije ne znam šta je bio ključ Lajovićevog poraza. Duci se vratio, iako je gubio u prvom setu i zaigrao je veoma dobro. Međutim, kada je Borna uzvratio, Duci se prebacio u defanzivu. Moram da pogledam meč ponovo da bih video šta se događalo. Taktički nije igrao dobro, promašivao je mnogo puta. Bio je to verovatno ključan meč.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.