22/12/23 - 17:57h

“Zbog svoje prilagodljivosti, Novak nije popularan koliko zaslužuje”

 

Nekadašnja nemačka teniserka Andrea Petković otkrila je šta smatra za veliku vrlinu Novaka Đokovića.


Foto: Getty Images AsiaPac

– Đokovićeva velika vrlina je da se lako adaptira na sve uslove igre, na svaki način na koji protivnici igraju. Setite se samo ovogodišnjeg finala Ju-Es opena. Protiv Medvedeva je svaki drugi-treći poen igrao servis-volej jer ovaj stoji predaleko iza osnovne linije kada riternira. On je taktički genije i u stanju je da maksimalno izvede svaki plan igre koji zamisli.– rekla je Nemica srpskog porekla.

Ona zatim objašnjava da je to razlog za njegovu nedovoljnu popularnost.

– I baš u tome se krije razlog za nedovoljnu popularnost. Zbog te svoje prilagodljivosti, Novak nema svoj lako prepoznatljiv stil igre. On ga stalno menja, u zavisnosti od turnira, podloge ili protivnika. Verujem da je to razlog zašto mu povremeni teniski navijači ne daju dovoljno poštovanja, onoliko koliko zaslužuje. Nije dovoljno samo gledati grend slemove da bi se to razumelo. Novakov tenis je kao voda koja prolazi kroz prste, stalno menja način svog kretanja.

Ipak, smatra da pravi ljubitelji tenisa mnogo bolje vide Novaka.

– Pravi teniski fanovi, oni koji i igraju tenis a ne gledaju ga samo, mnogo bolje razumeju Đokovićev stil. Oni shvataju zašto je on najbolji teniser svih vremena, čak možda i najbolji sportista svih vremena.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Andrea Petković, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.