24/08/15 - 21:00h

Zatišje pred buru (pregled nedelje)

 


U protekle dve nedelje bili smo u prilici da pratimo dva Mastersa iz serije 1000 u Montrealu i Sinsinatiju, te WTA turnir u Torontu, a sve to u sklopu priprema najboljih tenisera i teniserki za predstojeći poslednji Gren slem u godini US Open. Narednih nedelju dana najbolji će iskoristiti kako bi se još bolje spremili i otputovali u Njujork, a od igrača iz Srbije će ove nedelje na turniru nastupati samo Viktor Troicki.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Novak Đoković je u proteklih 14 dana igrao dva finala u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, a najbolji reket sveta će narednih sedam dana iskoristiti kako bi se preselio u Njujork i kako bi poboljšao svoju igru koja u pojedinim trenucima može zadati glavobolju, ali ne treba sumnjati da će Nole na US Openu biti onaj pravi.

Slično, samo bez finala u protekle dve nedelje, učinile su i srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović, te će u ovih sedam dana pokušati da još više podignu formu i spremne dočekaju iskušenja na četvrtom Gren slemu sezone.

Janko Tipsarević je zbog porvede propustio čelendžer u Vankuveru, ali ima zaštićen renking pa će i on u glavni žreb US Opena, kao i Viktor Troicki i Filip Krajinović. Filip će u dobrom raspoloženju tamo, pošto je protekle nedelje trijumfovao na čelendžeru, dok Viktor mora i ove nedelje na turnir, jer očigledno nije zadovoljan formom, a posle dve rane eliminacije u Montrealu i Sinsinatiju turnir u Vinston-Salemu, sa koga ćete pratiti Viktorove mečeve na TenisUživo ove sedmice, će mu izlazak na terenu sigurno u tome pomoći.

Možemo zaključiti da je narednih sedam dana zatište pred buru US Opena i da ono najbolje od tensiera i teniserki svakoke sledi sada pred kraj sezone.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Filip Krajinović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.