26/10/14 - 20:23h

Zašto teniseri više vole Federera nego Novaka ili Nadala?

 

Portal tennisworldusa.org pozabavio se pitanjem zašto Rodžera Federera kolege teniseri smatraju najfer igračem, korektnijim od njegovih najvećih rivala Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Roger-Federer-Shanghai-2014-img23529_668

Svake godine teniseri biraju kolegu sa ATP tura kojem će dodeliti nagradu za fer-plej “Stefan Edberg“, po čuvenom švedskom teniseru, a Federer je do sada to laskavo priznanje osvajao čak devet puta.

Ta nagrada dodeljuje se igraču “čije je ponašanje na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se sa kolegama takmiči u duhu fer-pleja i koji promoviše tenis svojim aktivnostim van terena”.

Švajcarac slovi za najvećeg favorita za tu nagradu i ove godine, a ostali nominovani su Hrvat Marin Čilić, Bugarin Grigor Dimitrov i Japanac Kei Nišikori.

Novak Đoković nikada nije osvojio tu nagradu, a poslednji but bio je nominovan 2011. godine. Nadal je jednom u karijeri dobio to priznanje i to 2010. godine, a bio je nominovan još dva puta, 2011 i 2013. godine.

Novinar sajta “Tennis World USA” ponudio je sledeći odgovor na pitanje zašto Federer ima toliku prednost u tom polju u odnosu na svoja dva najveća rivala:

Poznato je da i Đoković i Nadal uzimaju dodatno vreme između poena, što često iritira protivnika, igrače koji i odlučuju o nagradi. Sa druge strane, Federer je jedan od najbržih igrača na ATP turu. Nadal takođe optužuju često za “koučing” sa stricem Tonijem, dok Đokovićevi potezi kao što su cepanje majice i glasno vikanje posle teških pobeda takođe nisu ostavili dobar utisak na neke od igrača“, zaključak je novinara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP nagrade, ATP Rang Lista, ATP trka, Grigor Dimitrov, Kei Nisikori, Marin Čilić, Novak Djoković, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.