08/11/23 - 13:54h

Zašto je Đoković omražen? “Neki nikada neće priznati da je najveći svih vremena!”

 

Jedan od najboljih elaborata fenomena omraženosti Novaka Đokovića u velikom delu teniskog auditorijuma, ponudio je bivši italijanski teniser.


Nekadašnji igrač, a sada konsultant na Eurosportu, Gvido Monako, ponudio je gledaocima vrlo kvalitetnu opservaciju.

Za njega je nesporan Novakov GOAT status, pogotovu nakon veličanstvenog osvajanja Pariza prošle nedelje. Ponovo je srpski as bio prinuđen da se bori, ne samo protiv rivala na terenu, već i publike koja mu je zviždala i dobacivala.

Zašto se to dešava?

Ne postavljam pitanje zašto je Federer postao teniska religija, nešto nedodirljivo, niti zašto je Novak sa druge strane ovoliko omražen. To mi je jasno, ali mi smeta ta mržnja prema Đokoviću. On ima tu stvar u sebi da uvek mora da se dokazuje više od ostalih, zbog stvari na koje nije mogao da utiče. Jednostavno, stigao je kasnije od Federera, pojavio se u trenutku kada su Federer i Nadal već bili idoli.

Ima drugačiju istoriju, dolazi iz drugog dela sveta. Uvek morate da se stavite u kožu drugih ljudi da bi ste nešto razumeli. On ima sposobnost da pronađe motivaciju, bio je prinuđen da je razvije. Iako je prestigao svoje rivale, želi da napravi još ‘prostora’ između sebe i njih, kako bi ubedio i najveće navijače Federera i Nadala da je on najjači. Neki to nikada neće priznati i neće moći da se svi saglase, ali po mom mišljenju nema sumnje da je na sportskom nivou Đoković najveći svih vremenarekao je Monako.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.