01/02/21 - 21:58h

Zašto ga ne bi osvojili opet?

 

Ekipno smo verovatno najmoćniji na svetu.


Team Serbia winning the ATP Cup

Nećemo da budemo nacionalisti koji će mrko da gledaju druge, ali ćemo zato kao lavovi da grizemo za svoje. Već godinu dana je prošlo. Istina je, nismo bili u prvom planu, ali postoje neki ljudi koji su znali šta mogu da učine. Verovali su u sebe, poznaju svoj kvalitet, ali ono što je najbitnije od svega, verovali su u tim. Postoji neka čar u nas Srba, a to je taj čudni mentalitet. Ishitren i brz kao Bolt na 100 metara, promenljiv i nestabilan kao erupcije vulkana Etna, prodoran k’o najsjanija zvezda Sunčevog sistema i nepokolebljiv kao ljubav indijanske princeze Pokahontas. Da, to smo mi.

I zašto ga onda ne bi osvojili opet?

Zbog Francuske koja je mekana k’o njihov ukusni baget? Nije problem, ima i priloge da stavimo. Možda zbog zemlje javorovog lista, Kanade, ali biće to slatko kao Montrealski đevrek. Kada udarimo štrajk na Lidl, Nemačka će odmah da povuče koplja, a kada pokažemo šta je Sparta, Grčka će da moli šampione da besplatno letuju kod njih. I kažite nam sada.

Zašto ga ne bi osvojili opet?

Možda zbog pametne i hladne, teritorijalno najveće države na svetu, Rusije. Imamo mi vodku i za takve probleme. Međutim, postoji jedna opasna reprezantacija.

Malo se smrzneš, dobro se odmoriš na Krfu, najedeš u nekom Francuskom restoranu i baš onda naletiš na Ensijero trku. Španski tradicionalni običaj koji označava bežanje od bikova vas dovede na zatvoreno mesto, odakle nema nazad. Bežeći od njih, stigli ste baš tamo gde oni žele da vas vide. Stigli ste na događaj koji oni nazivaju Korida. To nije lavirint, čeka vas borba i postoji samo jedan način da se izađe. A na putu do njega, uvek stoji jedan bik. Uvek stoji Rafael Nadal.

Verovatno imaju najjaču reprezentaciju, spadaju u grupu glavnih favorita. Ali setimo se, mi smo iz te Koride izašli. Mi smo Ensijero trku završili na pobedničkom postolju.

Srcem i telom, mentaliteta čudnog, ekipno smo sigurno najmoćniji na svetu.

I zašto ga onda ne bi osvojili opet?

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   ATP kup, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
IGGY February 2, 2021 Odgovori

Bilo bi lepo,ali fali Troicki..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.