18/01/22 - 11:19h

“Žao mi je zbog toga kako ceo svet sada govori o Đokoviću”

 

Nemac Aleksandar Zverev je nakon plasmana u drugo kolo Australijan opena, još jednom govorio o Novaku Đokoviću koji je morao da napusti Australiju.


Foto: Getty Images Europe

Novak se u ponedeljak vratio za Srbiju, pošto su mu po drugi put oduzeli vizu.

– Znate, on je imao vizu. Onda su mu je oduzeli kada je došao. Pobedio je na sudu, dato mu je da trenira, da ostane u izabranom smeštaju. Sad je morao nazad u Srbiju. Cela situacija nije laka ni za koga, posebno za njega. Teško je reći bilo šta, prave stvari. Australija je mnogo propatila, bila je zatvorena zemlja skoro dve godine i razumem i tu perspektivu, teška pravila koja smo imali prošle godine. Bio sam onih koji se ni sekunda nisu žalili prošle godine i razumem sve to. Kreg Tajli je izgubio nekoliko godina svog života, ali je uradio sjajan posao. Napraviti turnir prošle godine kada je sve bilo zatvoreno i imati ga opet ove, bio je to ogroman napor. Mislim da zaslužuje čestitke za to. Opet, razumem perspektivu Australijanaca, vlade, ali isto tako verujem da je moralo da bude više komunikacije između vlada Viktorije i Australije pre nego što je Novak došao, jer kada je već stigao, bilo je jasno da će početi sve ovo ako mu ne odobre vizu. – rekao je Zverev i nastavio:

– Teško mu je u ovoj poziciji sada. Ceo svet priča o tome, ceo svet priča o jednom od najvećih sportista svih vremena na negativan način, to i meni teško pada. Moralo je da bude sve jasnije od početka, ili bi mu bilo dozvoljeno da uđe ili ne. I razume to da su rekli da neće biti dozvoljen ulazak nevakcinisanima, onda ni on ne bi dolazio u Australiju i to je to. Sva ova drama ne bi se dogodilo. Žao mi ga je, posebno zbog toga kako ceo svet sada govori o njemu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandar Zverev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
eNJDI January 18, 2022 Odgovori

“Žao mi ga je, posebno zbog toga kako ceo svet sada govori o njemu.”. NE MOGU DA VERUJEM , ZAR STVARNO OVAJ COVEK MISLI DA “CEO SVET IMA NEGATIVNO MISLJENJE. Da li je moguce da COVEK NE VIDI SUSTINU ?

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.