07/10/15 - 19:34h

Zagreb izgubio ATP turnir, sledeće godine u tom terminu teniseri idu u Sofiju

 

Prvi ATP 250 turnir u istoriji igraće se i u Bugarskoj od naredne sezone! Bord ATP-a doneo je odluku da se sledeće godine od 1. do 7. februara umesto u Zagrebu, gde se do sada igralo u tom terminu, igra turnir u glavnom gradu Bugarske!

Tenis

Tenis

“Bugarska je već stvorila svoj trag na ATP turu preko njihove “zvezde” Grigora Dimitrova, ali nam je drago da mogu da zadovolje potrebe za profesionalnim tenisom koji je stvoren u državi. Našem globalnom otisku dodali smo važno tržište kakvo je Bugarska i ATP turniri će se u 2016. godini održati širom 32 zemlje,” ističe Kris Kermod, izvršni direktor i predsednik ATP-a.

“Bugarska teniska asocijacija, u saradnji sa Garanti Koza, je oduševljena da bude domaćin ATP turnira u Sofiji, donoseći ljubiteljima tenisa u Bugarskoj priliku da posmatraju neke od najboljih tenisera sveta kako se takmiče za ATP titulu u Sofiji. Radujemo se sjajnom tenisu u Areni Armek Sofija i u narednih nekoliko godina,” izjavio je Stefan Cvetkov, predsednik Bugarske teniske asocijacije.

Prvo izdanje turnira će se održati u šestoj nedelji 2016. godine, u isto vreme kada se održavaju i turniri u Monpeljeu i ekvadorskom Kitu.

Upravni odbor je, takođe, odobrio izmeštanje turnira iz Kazablanke u marokanski Marakeš, koji će se održati od 4. do 11. aprila 2016. godine.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Zagrebu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.