18/02/22 - 12:11h

Žabur: Volela bih da se Đoković predomisli, ali poštujem njegov izbor

 

Tunižanka Ons Žabur poštuje odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše.


zimbio.com

Novak je za BBC rekao da nije antivakser, već da se zalaže za slobodu izbora. On je istakao da trenutno ne planira da se vakciniše čak i ako to znači da na većini turnira neće moći da igra.

– To je njegov izbor. On ima određenu dijetu kojom se vodi i do njega je šta želi da stavi u svoje telo. Lično, poštujem to što radi. Ako radi nešto, radi do kraja – zna da mu je zdravlje važnije. Nisam iznenađena, pošto smo već videli koliko je daleko otišao na Australijan openu. Poštujem njegove odluke, to je njegov izbor i njegovo ljudsko pravo. Ipak, rekao je da će biti otvoren i nadam se da će promeniti mišljenje i nastaviti da obara rekorde. Želim da se vrati na tur i da igra. Veliki je igrač i inspiracija za mnoge igrače. – rekla je Žabur za isti mediji.

Ona je istakla da je bitno imati na umu da smo svi ljudi i da ne treba da se delimo.

– Kao i mnogi drugi, ja sam naravno primila vakcinu, ali istraživala sam, konsultovala se sa svojim doktorima. Sada mogu da putujem i da zaštitim ljude oko sebe. Teška su vremena i ne želim nikoga da osuđujem. Šta god on misli da je ispravno, ispravno je – na kraju krajeva, njegovo telo je u pitanju. Mislim da ne treba da se delimo u ovim komplikovanim vremenima, treba uvek da imamo na umu da smo svi ljudi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Ons Žabor, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.