21/09/14 - 09:24h

WTA Vuhan: Makarova bolja od Bojane

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Vuhanu. Bolja od naše teniserke bila je Ruskinja Ekatarina Makarova ubedljivim rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2, nakon jedanog sata i 8 minuta igre. Ruskinja će se u narednom kolu sastati sa boljom iz duela Fegele – Bačinski.

B. Jovanovski22
E. Makarova66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Meč je počeo brejkom Ruskinje, ali je Bojana uzvratila već u narednom za 1:1. U nastavku seta kao da je samo Ekatarina Makarova bila na terenu. Ruskinja je uspela da stekne nedostižnu prednost od 5:1, da bi u daljem toku Jovanovski osvojila još samo jedan gem, a teniserka iz Rusije osvojila prvi set rezultatom 6:2.

Drugi set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, ali je to bilo jednino izjednačenje u ovom delu igre. Već u trećem gemu Ruskinja pravi brejk, potom materijalizuje isti i vodi sa 3:1. U nastavku Srpkinja nije uspela da uzvrati brejkom, a Ekatarina Makarova je u sedmom gemu novim oduzetim servisom stigla do 5:2, da bi u narednom otklonila sve dileme, ako ih je i bilo, te osvojila i drugi period sa 6:2.

Ekatarina Makarova će se u narednoj rundi sastati sa pobednicom duela Fegele – Bačinski.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.