25/06/12 - 19:25h

WTA Vimbldon: Jelena ispala od Kim Klajsters

 

Jelena Janković nije uspela da prođe prvo kolo na ovogodišnjem Vimbldonu pošto je od nje bila bolja Belgijanka Kim Klajsters rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

J. Janković24
K. Klajsters66
Jelena Jankovic, Birmingem (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Jelena Janković

Prvi set nije bas najbolje počeo za našu teniserku. Kim je prva servirala i povela sa 1:0, a onda je Jelena na svoj servis imala 40:0 i uspela to da prokocka dozvolivši Belgijanki da preokrene i povede sa 2:0. U narednom gemu Jelena je uspela da dva puta dođe do izjednačenja, ali nije mogla više pa je posle tri gema gubila sa 3:0. Tek u četvrtom gemu srpska teniserka uspela je da se “upiše” na semafor. Ni u petom gemu Klajsetrs nije imala problema, pa je brzo povela sa 4:1. Jelena je potom došla i do 4:2, ali je to sve što je uspela da uradi u ovom setu koji Kim Klajsters na kraju dobija rezultatom 6:2.

Drugi set su obe počele osvajanjem svojih servisa. Jelena stiže do prve “brejk” šanse i odmah je koristi za vođstvo od 2:1. Kim se odmah vraća na 2:2. Begijanka je dobrim servisima povela sa 3:2 u narednom gemu. U šestom gemu Klajsters je imala priliku da Jeleni oduzme servis, ali se naša teniserka izvukla dobrim servisom. Međutim, nije izdržala pritisak Belgijanke, koja je povela sa 4:2. U narednom gemu Kim je šestom duplom servis greškom poklonila Jeleni gem za 4:3. Odličnom igrom i sa dva dobra servisa Jelena je u osmom gemu došla do 40:30, a onda i izjednačila na 4:4. Naredna dva gema osvaja Belgijanka, a samim tim i dolazi do osvajanja ovo seta i rešava meč u svoju korist. Ovaj deo igre Kim je dobila rezultatom 6:4.

Kim Klajsters će u narednom kolu igrati sa Čehinjom Hlavackovom.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.