27/06/12 - 13:57h

WTA Vimbldon: Ana prošla u drugo kolo

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvensta Velike Britanije pošto je u meču prve runde bila bolja od Španjolke Sančes rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. Naredna protivnica Ane Ivanović je Urajinka Katarina Bondarenko.

A. Ivanović636
M. H. Martines Sančes363

Ana Ivanovic, Otvoreno prvenstvo Francuske

Ana je već na startu meča povela sa 2:0 i to je bilo dovoljno da ne dozvoli bilo kakvu nadu španskoj teniserki u prvom setu. Martines Sančez je smanjila predost na 3:2, ali je Ana posle kontrolisala meč i došla do prvog seta rezultatom 6:3.

U drugom setu Martines Sančes je konačno počela da servira sigurno, pa je posle osvojenog gema na otvaranju, napala servis Ivanovićeve i skoristila prvu šansu za brejk i vođstvo 2:0. Srpska teniserka je psihički pala u tim momentima, pa je Španjolka stekla tri gema prednosti. Ivanovićeva je u nastavku malo popravila igru, bolje servirala i osvojila dva gema, ali je Martines Sančes čuvala svoj servis i stigla do 5:2. Polse ovoga svaka od teniserki je zadržala svoj servis i Sančez dobija ovaj set rezultatom 6:3.

Ana je dobro počela odlučujući set, te pošto je iskoristila nekoliko grešaka rivalke povela 2:1. Španjolka je izjednačila, a onda namučila našu teniserku u petom gemu. Ivanovićeva je ipak odolela napadu i povela 3:2. Naša teniserka je konačno pronašla rešenje za servis rivalke, iskoristila prvu šansu za brejk te povela 5:2. Potom Ana sigurnom igrom osvaja naredni gem na svoj servis i dobija ovaj set rezultatom 6:3, za konačnih 2:1 u setovima.

Ana Ivanović naredni meč igra protiv Katarine Bondarenko iz Ukrajine.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.