06/08/13 - 22:01h

WTA Toronto: JJ u drugom kolu!

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Torontu pobedom na Gruzijkom Anom Tatišvili rezultatom 2:1, po setovima 7:6(8:6), 4:6, 6:3. Jelena će se u narednom kolu sastati sa pobednicom duela u kome se sastaju dve dobitnice specijalne pozivnice, Dubois – Fučman.

J. Janković746
A. Tatišvili663
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Meč je bolje počeo za Tatišvili, koja je brzo uspela da napravi dva brejka i povede sa velikih 4:1. Međutim, Jelena Janković se vratila u meč i uspela da obezbedi taj-brejk. U “trinaestom gemu” bolje se snašla teniserka iz Srbije i bila smirenija, te je ovaj deo igre JJ rešila u svoju korsit rezultatom 8:6, za konačnih 7:6 u prvom setu.

U drugom setu bilo je čak sedam brejkova, a Ana Tatišvili je napravila jedan više od Jelene Janković i tako došla do izjedančenja – 1:1. Odlučujući je bio deseti gem, kada je Gruzijka došla do prve set lopte, na servis Jelene Janković, i odmah ju je iskoristila, za konačnih 6:4 u drugom delu igre.

Sa revijom brejkova nastavilo se i u trećem setu. Prva četiri gema obeležilo je osvajanje gema na servis protivnice – 2:2. U nastavku seta Jelena Janković je uspela da još dva puta oduzme servis Ani, za 4:3 i konačnih 6:4 u trećem periodu ovog dugog meča koji je trajao 2 sata i 35 minuta.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Masters, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.