18/09/14 - 09:41h

WTA Tokio: Jelena eliminisana u prvom kolu

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Tokiju. Bolja od naše teniserke bila je Španjolka Garbinje Muguruza rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4, nakon jednog sata i 59 minuta igre. Garbinje će se u narednom kolu sastati sa Kejsi Delakvom iz Australije.

J. Janković64
G. Muguruza76
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Meč je počeo brejkom Jelene Janković koja je potom i potvrdila prednost za startnih 2:0. Međutim, Španjolka je uspela da uzvrati vrlo brzo i dođe do izjednačenja, ali je potom Srpkinja opet napravila brejk u petom gemu i održala ga sve do desetog kada je Garbinje Muguruza opet došla do izjednačenja – 5:5. U nastavku su teniserke razmenile po brejk, a onda je u “trinaestom gemu” odlučena pobednica prvog seta. U taj-brejku bolje se snašla Garbinje, nakon izjednačenja 3:3 uspela je da veže nekoliko poena, dođe do set lopte koju nije iskoristila, ali je ipak drugu potvrdila i osvojila prvi set rezultatom 7:4 u taj-brejku.

Drugi set počeo je bolje za teniserku iz Španije, koja je uspela da napravi brejk u trećem gemu, potom ga i materijalizuje, ali je u šestom JJ uzvratila i izjednačila na 3:3. Već u narednom gemu Garbinje Muguruza opet oduzima servis našoj teniserki, da bi Jelena Janković to uzvratila u sledećem gemu, za novo izjednačenje – 4:4. Kada se oept očekivao taj-brejk, u devetom gemu Španjolka opet pravi brejk, a potom ga i potvrđuje za konačnih 6:4 u drugom delu igre.

Garbinje Muguruza će se u narednom kolu sastati sa Australijankom Kejsi Delakvom, koja je ranije jutros savladala Marinu Eraković.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.