11/09/14 - 12:41h

WTA Taškent: Bojana posle preokreta do polufinala!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u polufinale WTA turnira u Taškentu. Srpkinja je u četvrtfinalnom meču, posle preokreta, savladala Poljakinju Ursulu Radvansku rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3. U borbi za finale Jovanovski će se sastati sa Abduraimovom iz Uzbekistana, koja je u svom četvrtfinalu savladala sunarodnicu Amanmuradovu rezultatom 2:0.

B. Jovanovski466
U. Radvanska643
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Poljakinja u trećem gemu napravila brejk, pa ga i potvrdila za velikih 3:1. U nastavku seta brejkova nije bilo, Ursula Radvanska je očuvala svoju prednost i na kraju osvojila uvodni set rezultatom 6:4.

Drugi set počeo je brejkom Ursule, ali je Bojana Jovanovski u četvrtom gemu zvratila, izjednačila na 2:2, da bi u narednih četiri gema teniserke stalno razmenjivale brejkove i došle opet do izjednačenja 4:4. Deveti gem uspela je da osvoji Srpkijna svojim servisima, a onda je novim brejkom uspela da porana nrezultat na 1:1 u setovima, osvojivši drugi rezultatom 6:4.

Treći set obilovao je brejkovima, kao i drugi, a opet se bolje na kraju snašla Boka. Sve je počelo brejkom Srpkinje za 2:0, da bi u trećem uzvratila Poljakinja, a potom i poravnala na 2:2, a potom još jednim brejkom stigla do prednosti od 3:2. Bojana Jovanovski je odmah uzvratila oduzetim servisom i izjednačila na 3:3. Naredna tri gema pripala su Boki, koja je u osmom napravila i brejk, a potom ga i potvrdila za konačnih 6:3 u trećem delu igre.

U borbi za finale Bojana Jovanovski će se sastati sa Abduraimovom iz Uzbekistana, koja je u svom četvrtfinalu savladala sunarodnicu Amanmuradovu rezultatom 2:0.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.