27/04/14 - 16:38h

WTA Štutgart: Šarapova bolja od Ane nakon preokreta

 

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u finalu WTA turnira u Štutgartu od Ruskinje Marije Šarapove. Srpkinja je nakon osvojenog prvog seta rezultatom 6:3 izgubila naredna dva rezultatom 6:4, 6:1 nakon dva sata i 5 minuta igre. Ovo je bio deseti susret Srpkinje i Ruskinje, a Maša sada vodi u pobedama sa 8:2.

A. Ivanović641
M. Šarapova366
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Ana je sjajno počela meč, napravila brejk u prvom gemu, zatim u trećem, a još jedan u petom za okromnih 5:0 na samom startu meča. U nastavku seta Marija Šarapova je uspela da vrati dva brejka, smanji na 3:5, ali je Ana Ivanović novim oduzetim servisom slavila u prvom setu rezultatom 6:3.

U drugom setu Srpkinja je opet bolje startovala, u četvrtom gemu stigla do prednosti od 3:1, ali je u narednom gemu dozvolila ribrejk Šarapove, smanjenje prednosti, a onda i izjednačenje na 3:3. Sedmi gem je bio sjajan za Ruskinju, koja je novim brejkom stigla do 4:3, a zatim i materijalizovala stečeno za ogromnih 5:3. U nastavku seta brejkova nije bilo, a Marija Šarapova je drugi set rešila u svoju korist rezultatom 6:4.

Treći set sjajno je otvorila Marija Šarapova. Ruskinja je napravila brejk na startu seta, zatim ga materijalizovala i stigla do prednosti od 2:0. U anstavku seta Ruskinja je napravila brejk i u petom gemu za 4:1, a potom i u sedmom za konačnih 6:1 u trećem delu igre.

Ovo je bio deseti susret Srpkinje i Ruskinje, a Maša sada vodi u pobedama sa 8:2.
Ruskinja je ovom pobedom odbranila trofej u nemačkom gradu i osvojila ukupno 30. titulu u karijeri, a prvu ove sezone.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.