26/04/13 - 00:07h

WTA Štutgart: Lisicki eliminisala JJ

 

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u drugom kolu WTA turnira u Štutgartu. Bolja od srpske teniserke bila je Nemica Sabina Lisicki rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5. Ranije danas plasman u narednu rundu i duel sa Marijom Šarapovom obezbedila je Ana Ivanović.

J. Janković65
S. Lisicki77
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Obe teniserke su u meč ušle nešto opreznije, mada je Jelena već na startu imala brejk lopte koje nije iskoristila. U nastavku se igralo gem za gem, ali je svoje šanse za brejk propustila i Nemica. Međutim, prvi oduzet servis viđen je pri rezultatu 4:3 za Lisicki, kada je nemačka teniserka oduzela servis Jeleni i povela sa velikih 5:3. Naša teniserka je već u narednom gemu vratila brejk i u daljem toku meča nije bilo oduzetih servisa, te je meč otišao u taj-brejk. U “trinaestom gemu” bolje se snašla Sabina Lisicki i boljom završnicom dobila ovaj deo igra sa 7:3, za konačnih 7:6 u prvom setu.

U drugom setu brejkova nije bilo u prvim servis gemovima – 1:1. Već u trećem gemu Nemica pravi brejk, ali joj Srpkinja vraća već u četvrtom – 2:2. Tu nije kraj, Sabina Lisicki još jednom oduzima Jeleni servis, ali ovoga puta ga i materijalizuje, te je tada bilo 4:2 za nemačku teniserku. U daljem toku meča igralo se gem za gem sve do servisa Lisicki za meč pri rezultatu 5:4, kada je Jelena Janković iskoristila drugu brejk loptu i poravnala na 5:5. Ali kada su se svi nadali novom taj-brejku Jelena opet Sabini dozvoljava da napravi brejk i povede sa 6:5. U sledećem gemu Nemica je iskoristila treću meč loptu i dobila drugi set sa 7:5.

Protivnica Sabini Lisicki u narednoj rudni biće bolja iz duela Betani Matek-Sends – Sara Erani.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.