23/04/14 - 08:24h

WTA Štutgart: Jelena preokretom do drugog kola

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Štutgartu. Srpkinja je u prvom kolu, nakon preokreta, savladala Nemicu Monu Bartel rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (10:8), 6:3, nakon dva sata i 27 minuta igre. Jelena će se u narednom kolu sastati sa pobednicom duela Andrea Petković – Flavija Peneta.

J. Janković276
M. Bartel663
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Meč je počeo brejkom Monom Bartel, ali Jelena već u narednom uzvratila i došla do izjednačenja – 1:1. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do šestog gema, kada je Nemica oduzela servis Jeleni, došla do 4:2, a potom i materijalizovala stečeno, za prednost od 5:2. U sledećem gemu JJ je servirala za ostanak u prvom setu, ali je Mona Bartel i tada oduzela servis rivalki i rešila prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Drugi set opet je bolje počeo za Nemicu. Mona je u četvrtog menu napravila prvi brejk za 3:1, ali je Jelena Janković uzvratila već u narednom, a potom i materijalizovala stečeno za izjednačenje – 3:3. Srpkinja je zatim u devetom gemu napavila brejk za 5:4, ali je u desetom, kada je servirala za set imala šest set lopti, nije iskoristila ni jednu, a Nemica je svoju četvrtu brejk priliku iskoristila i došla do izjednačenja – 5:5. U nastavku brejkova nije bilo, te je set morao biti odlučen u taj-brejku.
U “trinaestom gemu” krenulo je mini brejkovima, a Mona Bartel je stekla prednost od 6:3, ali nije iskorstila tri meč lopte, pa je JJ izjednačila na 6:6, da bi Nemica stigla i do 7:6, tj. nove meč prilike. Mona Bartel nije iskoristila ni četvrtu meč loptu, a potom je Jelena došla do prednosti od 8:7, Mona je izjednačila, a JJ se nije predala, stigla do 9:8, potom i uspela da osvoji poen za konačnih 10:8 u taj brejku, tj. 7:6 u drugom setu za Jelenu Janković.

Treći set bio je daleko mirnije nego prva dva. Brejkova nije bilo sve do šestog gema, kada je Jelena Janković oduzela servis Moni Bartel, a potom sačuvala svoj servis do kraja seti i osvojila isti rezultatom 6:3, za konačnih 2:1 u setovima.

Jelena Janković će se u narednom kolu sastati sa pobednicom duela Andrea Petković – Flavija Peneta.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.